NARCISSISTENS FAVORITCITAT

Jag delar detta med hopp att det kan hjälpa andra identifiera problem i sina relationer till andra människor. Det är även ett steg i det egna läkandet.

narcissism-works-first-not-long

Se också: 19 saker en narcissist säger och de menar egentligen.

Det här verkar kanske lite taget out of the blue. Utan någon direkt förklaring ska jag här lista narcissistens favoritcitat (min personliga erfarenhet). Numrerad lista används för enkelhetens skull, inte för att detta är en toplista.

Detta subtila & distinktiva sätt att uttrycka sig kännetäckningar misshandel som inte är fysisk & är lite svårare att uppfatta, förklara & konstatera. Det är också enkelt för den som misshandlar på detta sätt att bortförklara misshandeln, säga att den inte äger rum dvs de inte alls menat så som du uppfattat vilket i sig blir fortsatt misshandel i form av Gaslight som det kallas då misshandlaren med avsikt vill att få offer att tvivla på sin egen uppfattning och sinneshälsa. Det är här de kallar dig paranoid & säger att du har vanföreställningar. 

1 Man kan ju inte säga något till dig, du tror allt man säger är lögn.
Och så är det så. Ljuger ofattbart mycket, du uppfattar och påpekar lögnerna och väcker motstånd med förnekelse, anklagning, din sinneshälsa ifrågasätts och nu är istället du den skyldige och de går fri med sina lögner. 

2 Lycka till hitta en 40åring med bra hud.
Det är viktigt för Dig, inte mig. Detta är enbart 1 sak utav alla dina egna egenskaper som du projicerar på mig. 

3 Du tror ”det” och du tror ”det”. Du gör ”det” och du ”gör” det.
Tror varken det eller det. Gör varken det eller det. 

Projicering innebär att en person förlägger egna synsätt, motiv och känslor till en annan person, eller ser den egna gruppens synsätt, motiv och känslor även hos en annan grupp. Projiceringar är besvärliga eftersom de ofta leder till missuppfattningar och felhandlingar.

4 Sluta gråta, folk kommer tro att jag misshandlar dig.
Är både verbalt, mentalt, känslomässigt samt fysiskt misshandlande. Istället för att finnas där för dig nekas dina känslor på det ena eller det andra sättet, detta är 1 exempel. 

5 Är du trött!? Du gäspar alltid. Sluta gäspa!
Förstör min nattsömn på olika vis som exempelvis genom hög musik mitt i natten eller gör allt det som du tidigare (flera gånger) förklarat stör dig när du ska sova (som att gå runt i flipflops). Samt respekterar inte vad jag orkar med fysiskt eller mentalt (förklarar situationen där jag antingen inte hinner eller har ork (redan kämpat mig slut med alla hans förväntningar) för något han önskar utav mig men får inte förståelse för det. Det finns bara förväntningar, inte förståelse & ingen genuin tacksamhet för den delen heller) och är på mig för att jag är trött under dagen.

6 Skulle precis göra det ju.
När jag frågar varför han ej på hela dagen grattat mig på min födelsedag, han inte på städat undan efter sig, etc etc etc etc etc.

7 Du vet att jag inte hatar dig va.
Säger ofta det och jag förstår ej varför man säger så, undrar vad en narcissist menar med det. 

8 Du är uppenbarligen frustrerad, jag pratar inte med folk när de är frustrerade, de får lugna ner sig först.
Driver en näst till vansinne/frustration med sin oförmåga att ha fungerande samarbete pga bristen på empati och förståelse för andra än sig själv (det du säger och önskar hörs inte) samt att man aldrig kommer någonstans i en konversation med en narcissist eftersom de inte håller det som bestäms (planer ändras bara minuter innan, saker de antagit sig läggs på dig, med mycket mera) och då bli mött med att bli beskylld för frustrationen man upplever. Grr, frustration.

9 Det går inte att sammarbeta med dig.
Jag gör inte som du säger, därför tycker du att det inte går att samarbeta med mig.

10 Jag ska sova, kan vi ta det här i morgon. Alltså jag måste verkligen sova.
Han har varit elak, jag gråter. Får ingen förståelse eller ett förlåt, konflikten reds inte ut. Jag bara stör med mitt gråtande. 

Dina känslor valideras ej. Det man känner spelar inte roll. Eftersom de inte kan bemöta dem. Det skapar stor upprivenhet. Man förväntas inte ha känslor, inte störa dem med något som har med känslor att göra och hålla sig ur deras väg. Det finns fysiskt och mentalt band (som förvrängs utav misshandlaren) men saknas känslomässigt band.

11 Du tror att du ska få som du vill bara för att du gråter.
Jag gråter för att livet med dig är svårt, inte för att få som jag vill. Jag gråter för att inget jag säger, känner, önskar, kan, vill någonsin accepteras utan det heter att jag försöker bestämma. Detta skapar oändligt många bråk. Samtidigt som de inte anser att de gör någonting fel kämpar du emot deras orättvisa och det hela eskalerar till deras hot om att bli arg om du fortsätter, hot om det ena och det andra, även hot om att slå om de inte får som du vill eller eftersom du inte gör det de tycker att du ska utan det är bara fel på dig eftersom du bråkar så mycket och beter dig så illa som tillslut skäller på dem och bråkar emot så mycket. 

12 Kvinnor säger så för att manipulera.
Är en genuin person som inte manipulerar och det är fruktansvärt att konstant bli misstrodd och tänkt det värsta om. Det spelar ingen roll vad jag uttrycker, du har alltid andra egna anledningar till vad jag egentligen menar. Som jag uttryckt i detta inlägg tidigare, allt med dig nekas och att inte se dig för den du är av vilken anledning de nu gör det utan förvränger allting med dig är riktigt hemskt att gå igenom.

13 Det är bara Dig jag har sånna här problem med.
I så fall förmodligen för att vi känt varandra under en väldigt lång tid, det tar tid att klura ut dig. När man börjar stå upp för sig själv, inte gå med på de överträdelser du gör emot mig, DÅ ser du problem.

14 Jag har inte tid för det här. Att du ens orkar hålla på. Ska du börja nu igen. Alltså va fan du ska alltid bråka, vad är det med dig!
Konflikter reds inte ut. Man får det kastat i sitt ansikte att man börjar nu igen, bara ska bråka, då man söker att reda ut situation som uppstått för att kunna komma överens och gå vidare. 

De älskar att provocera, trycka på varenda liten knapp till du exploderar eller bryter ihop. Då pekar han på dig och säger titta du är galen, du har problem, du behöver söka hjälp. När det i själva verket är han som är spritt språngande galen. Kom ihåg att en frisk människa provocerar inte en annan människa tills de bryter ihop. En frisk människa är inte elak mot någon de påstår sig älska. – Källa.

15 Jag skojar ju bara! Eller Jag säger så för att du ska lära dig att bli starkare, lära dig att inte ta åt dig. 
Spelar ingen roll hur upprörd, ledsen, irriterad/arg man blir av att konstant få ens fysiska ”fel” påpekade och/eller skrattade åt. Enligt sådan människa är det du som reagerar på hur de agerar som gör fel. Du får aldrig förståelse för något du uttrycker, ogillande av deras behandlande utav dig är inget undantag. Råttfärgat hår, rynkor, mörk under ögonen, stor panna, roligt hårfäste, inga ögonfransar, akne, röda kinder, magfett, hängtuttar, inga höfter, stora vader, beniga fötter, etc, etc, etc. Att år efter år i omgångar få alla ens fysiska ”fel” påpekade, fundera på hur det påverkar en människa.

16 Det finns alltid en gnutta sanning i allting.
Den stora lögn du vävt ihop om mig baseras på en liten sanning, jag vet.

Gaslighting är en form av psykisk misshandel där information förvrängs, förvanskas eller utelämnas eller där falsk information presenteras med avsikten att få offer att tvivla på sina egna minnen, uppfattning och sinneshälsa. Wikipedia

Länkar för den intresserade:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s